Olen usein naureskellut amerikkalaisille mainoksille. Ei taida sellaista tuotetta ollakaan, joka ei olisi award winning. Mutta kyllä meillä Suomessakin erilaisia palkintoja, tunnustuksia ja kilpailuja löytyy, esimerkiksi:
- Vuoden palvelujohtamisen teko
- Vuoden ilmastoteko
- Vuoden askartelija
- Mikkelin raviradan Vuoden Ystävä
- Suomalaisen koodin edistäjä (itseni aloittama)
Ja loppuun oma suosikkini:
Fiksusti hoidettuna palkinnon jakaminen on erittäin halpaa sissimarkkinointia palkinnon myöntäjälle. Lisäksi kyseessä on todella helppo tapa saada näkyvyyttä.
Palkinnon jakamisen vaiheet:
- Kutsu palkintoraatiin muutama arvovaltainen jäsen
- Sopikaa palkinnon saajasta
- Toitota palkinnosta kaikkiin kanaviin ja pyydä myös raadin jäseniä osallistua ilosanoman levittämiseen
- PROFIT
Yksi palkinnon jakamisen suuria bonuksia on, että voit kutsua palkintoraatiin juuri haluamasi henkilöt. Itse esimerkiksi olen päässyt tutustumaan mielenkiintoisiin kansanedustajiin. Olen pyytänyt kymmeniä henkilöitä raatiin, ja useimmat pelkällä sähköpostikutsulla. Ainoastaan yksi on tähän asti kieltäytynyt, koska oli pitkällä työkeikalla ulkomailla. Kunnia ja maine houkuttelevat.
Palkinnon saajan valitsemiseen riittää yksi lounastapaaminen. Pyydä raadin jäseniä etukäteen miettimään omia ehdotuksiaan. Joskus voi kuitenkin olla mahdotonta löytää kaikille sopiva päivä. Tällöin voit hyvin tavata kaikki jäsenet erikseenkin, jolloin saat myös kahdenkeskeistä aikaa valittujesi kanssa.
Kuten alussa mainitsin, jaetaan kaikenlaisia palkintoja Suomessa jo valtavasti. Miten siis varmistaa näkyvyyttä uudelle “Vuoden hampaidenharjaaja” ‑palkinnolle? Helposti! Kutsut tietenkin palkintoraatiin mukaan sopivan lehden (pää)toimittajan tai viestinnän ammattilaisen, ja hän hoitaa homman kotiin.